Európai Regionális Fejlesztési Alap

Egy vezető magyar kiberbiztonsági cég a szaúd-arábiai piacon hajt végre akvizíciót a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség közreműködésével

Esemény

Együttműködés

2024. április 19.

Április 16-án, ünnepélyes keretek között előszerződést írt alá a 100%-ban magyar tulajdonú Quadron Kibervédelmi Zrt. és a szaúd-arábiai piac egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője, a Smartcyber Security Solutions Co. Ltd a HEPA budapesti székhelyén. Az akvizíciónak köszönhetően a hazai kiberbiztonsági export hatalmas lendületet kaphat a Közel-Keleten.

 

„A külföldi piacra lépés egyik lehetséges, gyors és hatékony módszere egy növekedés előtt álló, helyi piaci szereplő kiválasztása, átvilágítása, megvásárlása és integrálása” – hangsúlyozta Jenei Gábor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója.

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézményeként a HEPA célja, hogy professzionális szolgáltatásokkal és ösztönző eszközökkel segítse a magyar vállalkozások külföldi piacra lépését. A Nemzeti Exportstratégiában meghatározott célokkal összhangban támogatja a magyar vállalkozásokat külpiaci lehetőségeik feltárásában, a külföldi megjelenésben, a magyar export és a „kifektetések” sikerességében. 

 

 „A Közel-Kelet az utóbbi években kiemelkedő fejlődésen ment keresztül, az új világot meghatározó különféle innovációk és technológiai trendek egyik központjává vált, és ez igen vonzó helyszínévé tette az új ágazatok, nagyvállalatok számára a térséget. A közel-keleti kormányzati szervek és nagyvállalatok kimondottan előnyben részesítik az európai szakemberekkel való közös munkát és tapasztalatcserét, a térség fejlődése pedig számos szektorban eredményezte az európai cégek sikeres piacralépését.” – tette hozzá Jenei Gábor.

 

A kiberbiztonság jelentősége egyre nő a Közel-Keleten

 

„A szaúd-arábiai kormány, felismerve, hogy a több milliárd dollár értékű kiberbiztonsági iparág alapvető szerepet játszik a digitális infrastruktúra védelmében és az érzékeny információk kibervédelmi fenyegetésektől való megóvásában, az elmúlt években jelentős beruházásokat hajtott végre a kiberbiztonsági szektorban annak érdekében, hogy biztosítsa a kritikus infrastruktúra, a kormányzati hálózatok és a személyes adatok védelmét. A legutóbbi ilyen, a szaúdi LEAP konferencián történt központi bejelentés alapján 12 milliárd dollár értékben indítanak el kiberbiztonsági fejlesztéseket” – mondta el Gulyás Péter, a Quadron Zrt. Csoportszintű vezérigazgatója.

 

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően számos olyan hatóság és szervezet helyezte fókuszába a kiberbiztonságot a közel-keleti országban (NSA – a kiberbiztonság központi hatósága, CITC - Kommunikációs és Információs Technológiai Bizottság, SAMA – Szaúdi Központi Bank), ami létjogosultságot és dinamikusan növekvő piacot teremtett a kiberbiztonsági szolgáltatásokkal foglalkozó vállalatoknak. Ebben a kedvező környezetben alapította 2019-ben a Smartcybert Ali Alnasser, a szakmájában igencsak elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező kiberbiztonsági szakértő. A Smartcyber széleskörű kiberbiztonsági szolgáltatásokat kínál, amelyek kifejezetten az üzleti és kormányzati szervezetek igényeire szabva készültek és szinergiában vannak a Quadron nemzetközi portfóliójával.

 

„A szaúd-arábiai kiberbiztonsági iparág jövője ígéretesnek tűnik, köszönhetően a kormányzat fejlesztésbe történő befektetésének, növekedése pedig éves szinten meghaladja a 20%-ot. Annak ellenére, hogy új vállalatként jött létre, a Smartcyber jelentős növekedési potenciált mutatott: 2022-től 2023-ig 500%-os bevételnövekedést ért el. Ez a növekedés jelzi a vállalat piaci versenyképességét és hozzájárulását a szaúd-arábiai kiberbiztonsági iparág fejlődéséhez. A vállalat felvásárlása és integrálása hazai munkatársainak nemzetközi karrierlehetőséget kínál, a cég certifikációi és elmúlt 10 évben sikerrel leszállított project-referenciái pedig megfelelő támogatást nyújtanak a Quadronnak a szaúdi Kiberbiztonsági piacra történő gyors és hatékony piacralépésben és a hazai kiberbiztonsági szolgáltatás export gyors fellendítésében, és további partnerségek és szoros üzleti együttműködések kialakításában” – emelte ki Gulyás Péter.

 

A Quadron Kibervédelmi Zrt. egy 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalat, amely élen jár a kiberbiztonsági és fejlett adatelemzési megoldások területén. A cég 10 éve alakult Budapesten, és az elmúlt 8 évben aktívan jelen van a Közel-Keleti piacon is. A cég 2023-ban kezdte meg a szaúdi piac feltérképezését, ahol jelentős piaci lehetőségeket azonosított. A vállalat küldetése, hogy innovatív kiberbiztonsági megoldásokkal védje a digitális infrastruktúrákat és érzékeny adatokat, valamint fejlett analitikai megoldásokkal hozzájáruljon a digitalizáció terén az értékteremtési folyamatokhoz. A Quadron szolgáltatási portfóliója magában foglalja a kiberbiztonsági auditálást, kockázatkezelést és incidenskezelést, tanácsadást és auditokat valamint a fejlett analitikát. A vállalat elkötelezett a folyamatos fejlődés és az ügyfelek igényeinek magas szintű kiszolgálása mellett.


A Smartcyber egy dinamikusan fejlődő kiberbiztonsági vállalat, amelyet 2019-ben alapítottak Szaúd-Arábiában. Alapítója egy elismert szaúdi szakértő, aki több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a kiberbiztonsági iparágban. A vállalat széleskörű szolgáltatásokat nyújt, amelyek kifejezetten a pénzintézeti és kormányzati szervezetek igényeire szabva készülnek. Szolgáltatásaik között szerepel az audit, kockázatelemzés, behatolás- és sebezhetőségi vizsgálatok, biztonsági felügyelet, valamint biztonsági tudatossági képzés. A Smartcyber elkötelezett amellett, hogy élvonalbeli megoldásokat biztosítson, amelyek megfelelnek a helyi piac egyedi kihívásainak és nemzetközi terjeszkedés is a fő fókuszában van.

Esemény

Együttműködés

2024. április 19.

További hírek