Európai Regionális Fejlesztési Alap

Oktatástechnológia a fenntarthatóság jegyében

Együttműködés

2024. május 3.


Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy fenntarthatósági tematikájú oktatástechnológiai projektjavaslatával (Education Technology as a Contributor to Sustainability Skills) a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség sikeresen pályázott a Nemzetközi Visegrádi Alap 2024 februárjában lezárult felhívásán. 

 

A projekt célja, hogy összefogja a V4-országok között azokat a tevékenységeket, amelyek a digitális technológia képzésben történő alkalmazásával és terjesztésével összefüggésben szerepet játszanak a munkaerőpiaci és fenntartható finanszírozási elvárásoknak való megfelelésben. A megvalósítás folyamán tervezett rendezvények eredményeként a résztvevők a fenntarthatósággal kapcsolatos új készségeket, tapasztalatokat gyűjthetnek, továbbá lehetőségük nyílik értékes kapcsolati hálót kiépíteni. Mindezek mellett a projekt keretében készülő e-book hasznos interaktív képzési és tanulási módszereket és tapasztalatokat hivatott átadni. A projektben a HEPA, mint vezető partner mellett hazai oldalról szakmai partnerként részt vesz az Education:NEXT – Oktatástechnológiai Szövetség, valamint szlovák és cseh partnerek is csatlakoztak a konzorciumhoz. A HEPA célja, hogy a sikeres projektzárást követően lehetőség szerint a nyugat-balkáni régióban is hasonló tevékenységgel támogathassa az oktatástechnológiai megoldások érvényesülését. 

 

Jelen pályázati körben 70 projekt (ebből 12 magyar vezetésű) kapott zöld utat elképzelése megvalósításához, amelyből a HEPA egyéves időtartamra tervezett projektjének költségvetése 54 465 euró, végrehajtása a tervek szerint 2024 közepén kezdődhet meg. A kezdeményezés illeszkedik a HEPA azon törekvéséhez, amely szerint partnerségek kialakításával, szakmai koncepciók felkarolásával és forrásszerzéssel támogatni kívánja a külpiacokon aktív hazai gazdasági és szakpolitikai szereplők pozicionálását a nemzetközi pályázati programok területén is.

Együttműködés

2024. május 3.

További hírek